Kooktechnieken
Er zijn veel soorten kooktechnieken die je in de keuken kan toepassen. Er zijn bijvoorbeeld meerdere manieren om iets te snijden, om iets te mengen, of om iets te garen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende kooktechnieken.
- Koken
- Grillen
- Bakken
- Stomen
- Pocheren
- Blancheren
- Barbecueën
- Wokken
- Frituren
- Smoren
- Stoven
- Roerbakken
- Au bain-marie
- Confijten
- Sous vide
- Bakken in oven
- Fruiten
- Roken
- Poffen
- Drogen
- Aanmaken
- Afgieten
- Afsmaken
- Barderen
- Binden
- Blussen
- Braiseren
- Degorgeren
- Flamberen
- Fonceren
- Gisten
- Fonduën
- Gratineren
- Inleggen
- Larderen
- Luau
- Marineren
- Paneren
- Roosteren
- Pureren
- Rissoleren
- Sauteren
- Sudderen
- Snijden