Stevige tomatensoep
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiding
Pel de ui en knoflook, hak ze fijn. Verwijder de kroontjes van de tomaten. Snijd de aardappel, prei en winterpeen in kleine stukjes.
- 2
Kruidenbuiltje maken
Maak met een stukje touw een kruidenbuiltje van laurier en tijm.
- 3
Tomaten stomen
Verwarm de ui en knoflook in de olie op een laag vuur en laat ze zacht worden. Voeg een scheutje van de bouillon en de tomaten toe. Laat gedurende 5-10 minuten stomen op een laag vuur met het deksel op de pan. Als het vel van de tomaten begint los te komen, het geheel afblussen met de overige bouillon. Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in stukken.
- 4
Groenten en kruiden toevoegen
Voeg de tomaten, de overige groenten, het kruidenbuiltje en de paprikapoeder toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Laat in 15 minuten op een laag vuur de groenten zacht worden.
- 5
Soep gladmaken
Verwijder het kruidenbuiltje en maak de soep glad met een staafmixer of keukenmachine.
- 6
Afwerken en serveren
Verwarm de soep nogmaals en roer er nog wat fijngehakte peterselie door de soep. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en garneer met een takje verse peterselie. Geniet ervan!
