Venkelsoep met Prei
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiding
Snijd de venkelknollen, prei, aardappelen, ui en knoflook in kleine stukjes.
- 2
Soep bereiden
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de venkel, prei en aardappelen toe en bak nog een paar minuten. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep sudderen tot alle groenten gaar zijn, meestal ongeveer 20 minuten.
- 3
Pureer de soep
Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Voeg de room toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
- 4
Serveren
Serveer de venkelsoep met prei warm. Garneer indien gewenst met een scheutje room en een snufje versgemalen peper. Smakelijk eten!
- TIP
Voeg een vleugje verse citroenschil of een scheutje citroensap toe aan de soep net voordat je hem serveert. Dit zal de smaken verfrissen en een heerlijke citrusachtige toets aan de soep geven.

