🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Romige Pompoensoep met Kokosmelk

Door De Kookclub
45 minuten
4.7(16)
Geniet van de warme en troostende smaak van zelfgemaakte romige pompoensoep met een vleugje kokosmelk. Deze heerlijke soep is perfect voor koude dagen en zit boordevol herfstige smaken. De fluweelzachte textuur en de harmonie tussen de zoete pompoen en de romige kokosmelk zorgen voor een onweerstaanbaar gerecht. Deze romige pompoensoep met kokosmelk is een perfecte balans tussen hartige en zoete smaken, en zal zeker een favoriet worden tijdens de herfstmaanden.
Het hele jaar 45 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Fruit de ui en knoflook

    5 minuten

    Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olie toe en sauteer de fijngehakte ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn.

  • 2

    Bak de pompoen mee

    5 minuten

    Voeg de blokjes pompoen toe aan de pan en bak ze kort mee, ongeveer 5 minuten, tot ze licht beginnen te bruinen.

  • 3

    Strooi de kurkuma erover

    1 minuten

    Strooi de gemalen kurkuma over de pompoen en roer goed om de smaken te mengen.

  • 4

    Voeg de bouillon toe en kook 20 minuten

    20 minuten

    Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur daarna lager, dek af en laat sudderen tot de pompoen zacht is, ongeveer 20 minuten.

  • 5

    5 minuten

    Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep tot een gladde puree te pureren.

  • 6

    1 minuten

    Zet de pan weer op het vuur, voeg de kokosmelk toe en roer goed door elkaar.

  • 7

    10 minuten

    Breng de soep zachtjes aan de kook en laat deze nog 5-10 minuten sudderen op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.

  • 8

    1 minuten

    Serveer de pompoensoep in kommen, garneer met verse korianderblaadjes en eventueel een scheutje extra kokosmelk. Serveer met vers brood of knapperige croutons.

Reviews

Gerelateerde recepten