Romige Pompoensoep met Kokosmelk
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Fruit de ui en knoflook
5 minutenVerhit een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olie toe en sauteer de fijngehakte ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
- 2
Bak de pompoen mee
5 minutenVoeg de blokjes pompoen toe aan de pan en bak ze kort mee, ongeveer 5 minuten, tot ze licht beginnen te bruinen.
- 3
Strooi de kurkuma erover
1 minutenStrooi de gemalen kurkuma over de pompoen en roer goed om de smaken te mengen.
- 4
Voeg de bouillon toe en kook 20 minuten
20 minutenGiet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur daarna lager, dek af en laat sudderen tot de pompoen zacht is, ongeveer 20 minuten.
- 55 minuten
Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep tot een gladde puree te pureren.
- 61 minuten
Zet de pan weer op het vuur, voeg de kokosmelk toe en roer goed door elkaar.
- 710 minuten
Breng de soep zachtjes aan de kook en laat deze nog 5-10 minuten sudderen op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
- 81 minuten
Serveer de pompoensoep in kommen, garneer met verse korianderblaadjes en eventueel een scheutje extra kokosmelk. Serveer met vers brood of knapperige croutons.

