Gekruide zoete aardappel uit de oven
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiding
Begin met het schillen van de zoete aardappels en snijd ze vervolgens in gelijke stukken.
- 2
Bak de zoete aardappel
Verdeel de zoete aardappel gelijkmatig over een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze vervolgens gedurende 30 minuten op 180 graden tot ze heerlijk knapperig zijn.
- 3
Kruiden toevoegen
Plaats de gebakken zoete aardappels in een ruime kom. Voeg hier de fijngehakte peterselie, zwarte peper en zout naar eigen smaak aan toe. Meng alles voorzichtig zodat de kruiden gelijkmatig worden verdeeld.
- 4
Serveren
Serveer de gebakken gekruide zoete aardappels direct als smaakvol bijgerecht naast jouw favoriete hoofdgerecht.
- TIP
Verrijk je zoete aardappel recept uit de oven door te experimenteren met diverse kruiden zoals knoflookpoeder of paprikapoeder. Laat de schil van de zoete aardappel intact voor extra voedingsstoffen en een knapperige textuur. Voeg een vleugje honing of ahornsiroop toe voor een zoete toets en varieer in snijwijze voor verschillende texturen. Combineer de zoete aardappel met andere groenten zoals wortels of courgette voor een kleurrijke en smaakvolle maaltijd. Met deze tips creëer je eenvoudig een veelzijdig en verrukkelijk bijgerecht.
Reviews
Dit gerecht met zoete aardappel uit de oven is zeker een aanrader! De suggestie om verschillende kruiden te gebruiken verraste me enorm en ik vond het lekker makkelijk dat de schil van de zoete aardappel niet verwijderd hoefde te worden en zelfs een extra crunch gaf.
Deze zoete aardappel uit de oven was een heerlijke ontdekking!

