Frozen margarita
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Mix de ingrediënten
1 minutenDoe de tequila, Cointreau en het limoensap samen in de blenderkan.
- 2
Voeg ijs toe
1 minutenVoeg de ijsklontjes toe aan de blender en sluit de deksel goed af.
- 3
Blenden
1 minutenBlend het geheel gedurende 1 minuut tot een gladde, bevroren mix ontstaat.
- 4
Zout de glazen
1 minutenWrijf een limoenpartje over de rand van elk glas en dip de rand in het zout.
- 5
Serveren
1 minutenSchenk de frozen margarita in de glazen en garneer met een limoenpartje. Serveer direct.
- TIP
Voor dit recept kun je bijvoorbeeld overwegen om de glazen van tevoren even in de vriezer te zetten. Dat geeft de margarita een extra koude touch en voorkomt dat hij te snel smelt. Als je blender niet zo krachtig is, helpt het om de ijsklontjes eerst even te breken of crushed ice te gebruiken, zodat je geen stukjes overhoudt. Wie het liever wat zoeter wil, kan een klein beetje agavesiroop of suikersiroop toevoegen voordat je gaat blenden. En voor een leuke twist kun je wat limoenrasp door het zout mengen dat je op de rand van het glas doet — dat ziet er feestelijk uit en ruikt heerlijk. Ook het type glas maakt verschil: een gekoeld margaritaglas of coupeglas tilt het geheel nét iets hoger.

