Vietnamese Vegetarische Pho
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiden
Snij de ui grof in kwarten. Snij de gember is stukken van ongeveer 1 cm dik. Pel de knoflook, snijden is niet nodig.
- 2
Bouillon bereiden
25 minutenBreng de groentebouillon aan de kook en voeg gember, kaneelstokje, steranijs, korianderzaadjes, kardemompeulen, knoflook en ui toe. Laat sudderen gedurende 20 minuten. Zeef de bouillon en gooi de vaste ingrediënten weg.
- 3
Tofu bereiden
10 minutenVerhit de sesamolie in een pan en bak de tofu goudbruin. Haal de tofu uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- 4
Noedels koken
8 minutenKook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel af met koud water en zet opzij.
- 5
Serveren
2 minutenVerdeel de gekookte rijstnoedels over kommen. Voeg tofu toe en giet de hete bouillon erover. Garneer met muntblaadjes, korianderblaadjes, tauge, limoenpartjes, Thaise basilicumblaadjes, chilipepers en sojasaus naar smaak.
- TIP
Thaise basilicum heeft een lekkere anijsachtige smaak en is een absolute toevoeging aan dit recept. Het is alleen moeilijk te vinden. Sommige toko's of Aziatische winkels verkopen het. Gebruik normale basilicum als alternatief.

