🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Vietnamese Vegetarische Pho

Door De Kookclub
45 minuten
4.7(6)
Een hartverwarmende Vietnamese noedelsoep boordevol smaak en verse groenten.

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Voorbereiden

    Snij de ui grof in kwarten. Snij de gember is stukken van ongeveer 1 cm dik. Pel de knoflook, snijden is niet nodig.

  • 2

    Bouillon bereiden

    25 minuten

    Breng de groentebouillon aan de kook en voeg gember, kaneelstokje, steranijs, korianderzaadjes, kardemompeulen, knoflook en ui toe. Laat sudderen gedurende 20 minuten. Zeef de bouillon en gooi de vaste ingrediënten weg.

  • 3

    Tofu bereiden

    10 minuten

    Verhit de sesamolie in een pan en bak de tofu goudbruin. Haal de tofu uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  • 4

    Noedels koken

    8 minuten

    Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel af met koud water en zet opzij.

  • 5

    Serveren

    2 minuten

    Verdeel de gekookte rijstnoedels over kommen. Voeg tofu toe en giet de hete bouillon erover. Garneer met muntblaadjes, korianderblaadjes, tauge, limoenpartjes, Thaise basilicumblaadjes, chilipepers en sojasaus naar smaak.

  • TIP

    Thaise basilicum heeft een lekkere anijsachtige smaak en is een absolute toevoeging aan dit recept. Het is alleen moeilijk te vinden. Sommige toko's of Aziatische winkels verkopen het. Gebruik normale basilicum als alternatief.

Reviews

Gerelateerde recepten