🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Gado Gado

Door De Kookclub
30 minuten
4.5(4)
Gado Gado is een heerlijk vegetarisch Indonesisch gerecht met aardappelen, eieren en veel verse groenten, geserveerd met een smakelijke pindasaus.
Hobbykok 30 minuten

Ingrediënten

2 pers.

Bereiding

  • 1

    Voorbereiden

    20 minuten

    Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 minuten gaar. Maak de wortelen, bonen, komkommer en taugé schoon. Snijd de wortelen in stukken, de bonen doormidden en de komkommer in halve maantjes. Pel de ui en de knoflook en snijd heel fijn.

  • 2

    Eieren koken

    10 minuten

    Kook de eieren in 8-10 minuten hard.

  • 3

    Pindasaus bereiden

    10 minuten

    Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 10 minuten. Voeg de ketjap, sambal, pindakaas en melk toe en roer goed door.

  • 4

    Groenten koken

    8 minuten

    Kook de wortelen en bonen in 8 minuten gaar. Voeg de laatste minuut de taugé toe. Giet de groente af en laat goed uitlekken en afkoelen.

  • 5

    Serveren

    2 minuten

    Snijd de aardappelen in stukken. Pel de eieren en snijd in parten. Verdeel de groente, aardappelen en eieren over een schaal en serveer met de pindasaus.

  • TIP

    Om je Gado Gado nog lekkerder te maken, kun je experimenteren met de textuur en smaak van de pindasaus door een klein beetje kokosmelk toe te voegen voor een romiger resultaat. Het toevoegen van verse limoen of citroensap aan de saus geeft een frisse, zure toets die goed samengaat met de romige pindakaas. Vergeet niet om de groenten kort in ijswater te leggen na het koken, dit helpt ze knapperig en helder van kleur te houden. Ook kan het roosteren van de pinda's voordat je ze in de saus verwerkt een extra diepe, nootachtige smaak geven. Tot slot, garneer je gerecht met verse koriander en gebakken uitjes voor een authentieke Indonesische touch.

Reviews

Gerelateerde recepten