Gado Gado
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiden
20 minutenSchil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 minuten gaar. Maak de wortelen, bonen, komkommer en taugé schoon. Snijd de wortelen in stukken, de bonen doormidden en de komkommer in halve maantjes. Pel de ui en de knoflook en snijd heel fijn.
- 2
Eieren koken
10 minutenKook de eieren in 8-10 minuten hard.
- 3
Pindasaus bereiden
10 minutenVerwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 10 minuten. Voeg de ketjap, sambal, pindakaas en melk toe en roer goed door.
- 4
Groenten koken
8 minutenKook de wortelen en bonen in 8 minuten gaar. Voeg de laatste minuut de taugé toe. Giet de groente af en laat goed uitlekken en afkoelen.
- 5
Serveren
2 minutenSnijd de aardappelen in stukken. Pel de eieren en snijd in parten. Verdeel de groente, aardappelen en eieren over een schaal en serveer met de pindasaus.
- TIP
Om je Gado Gado nog lekkerder te maken, kun je experimenteren met de textuur en smaak van de pindasaus door een klein beetje kokosmelk toe te voegen voor een romiger resultaat. Het toevoegen van verse limoen of citroensap aan de saus geeft een frisse, zure toets die goed samengaat met de romige pindakaas. Vergeet niet om de groenten kort in ijswater te leggen na het koken, dit helpt ze knapperig en helder van kleur te houden. Ook kan het roosteren van de pinda's voordat je ze in de saus verwerkt een extra diepe, nootachtige smaak geven. Tot slot, garneer je gerecht met verse koriander en gebakken uitjes voor een authentieke Indonesische touch.

