🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Bloemkool uit de oven met kaas

Door De Kookclub
55 minuten
Probeer deze heerlijke geroosterde bloemkool met Parmezaanse kaas uit de oven. Het knapperige randje van de bloemkool, de subtiele smaak van verse tijm en de krachtige Parmezaanse toets maken dit gerecht tot een echte smaaksensatie. Serveer het als bijgerecht bij vlees, vis of vegetarische maaltijden. Deze geroosterde variant is bovendien makkelijk te maken.
Hobbykok 55 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Oven voorverwarmen

    5 minuten

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • 2

    Bloemkool mengen

    5 minuten

    Meng de olijfolie met de blaadjes van de helft van de tijm en de geperste knoflook. Schep de bloemkoolroosjes erdoor zodat alles goed bedekt is. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

  • 3

    Eerste baktijd

    20 minuten

    Verdeel de bloemkool over de bakplaat en rooster deze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  • 4

    Kaas toevoegen

    20 minuten

    Haal de bloemkool uit de oven en bestrooi met citroenrasp en Parmezaanse kaas. Rooster nog 20 minuten tot de kaas goudbruin is.

  • 5

    Afwerking

    5 minuten

    Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en garneer met de fijngehakte peterselie en de resterende tijmtakjes. Serveer direct.

  • TIP

    Zorg dat alle bloemkoolroosjes een dun laagje olie en kruiden krijgen door ze grondig te mengen, zodat ze gelijkmatig garen. Houd ze tijdens het roosteren in de gaten, want de ene oven is de andere niet. Als je de bloemkool extra knapperig wilt, laat je ze iets langer in de oven liggen voordat je de kaas toevoegt. Verhoog desgewenst de oventemperatuur de laatste minuten om de kaas mooi goudbruin te laten kleuren. Varieer ook gerust met andere harde kazen zoals oude kaas of pecorino voor een andere, maar minstens zo smakelijke twist.

Reviews

Gerelateerde recepten