Bloemkool uit de oven met kaas
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Oven voorverwarmen
5 minutenVerwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- 2
Bloemkool mengen
5 minutenMeng de olijfolie met de blaadjes van de helft van de tijm en de geperste knoflook. Schep de bloemkoolroosjes erdoor zodat alles goed bedekt is. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- 3
Eerste baktijd
20 minutenVerdeel de bloemkool over de bakplaat en rooster deze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- 4
Kaas toevoegen
20 minutenHaal de bloemkool uit de oven en bestrooi met citroenrasp en Parmezaanse kaas. Rooster nog 20 minuten tot de kaas goudbruin is.
- 5
Afwerking
5 minutenHaal de geroosterde bloemkool uit de oven en garneer met de fijngehakte peterselie en de resterende tijmtakjes. Serveer direct.
- TIP
Zorg dat alle bloemkoolroosjes een dun laagje olie en kruiden krijgen door ze grondig te mengen, zodat ze gelijkmatig garen. Houd ze tijdens het roosteren in de gaten, want de ene oven is de andere niet. Als je de bloemkool extra knapperig wilt, laat je ze iets langer in de oven liggen voordat je de kaas toevoegt. Verhoog desgewenst de oventemperatuur de laatste minuten om de kaas mooi goudbruin te laten kleuren. Varieer ook gerust met andere harde kazen zoals oude kaas of pecorino voor een andere, maar minstens zo smakelijke twist.
