🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Zomerse Couscous Salade

Door De Kookclub
22 minuten
Een verfrissende couscous salade met druiven, tomaten, komkommer en een mix van kruiden, perfect voor een zomerse dag.
Zomer 22 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Couscous bereiden

    15 minuten

    Doe de couscous in een kom. Voeg olijfolie, sojasaus, azijn en citroensap toe. Meng goed en giet er kokend water over tot 1 cm boven de couscous. Dek af en laat 15 minuten staan.

  • 2

    Groenten snijden

    5 minuten

    Bereid de groenten voor: snijd de druiven en tomaten doormidden, hak de lente-uitjes en knoflook fijn, en snijd de komkommer en rode peper in blokjes.

  • 3

    Couscous afmaken

    5 minuten

    Roer de geweekte couscous los met een vork. Voeg de gesneden groenten, zongedroogde tomaten, zonnebloempitten, peterselie en munt toe. Meng goed door elkaar.

  • 4

    Op smaak brengen

    5 minuten

    Breng de salade op smaak met zout en peper. Meng alles nogmaals goed door elkaar voordat je serveert.

  • TIP

    Zorg ervoor dat je de groenten en kruiden goed snijdt, zodat ze gelijkmatig worden verdeeld in de salade. Dit zorgt voor een gebalanceerde mix van smaken en texturen. Voeg de zongedroogde tomaten en geroosterde zonnebloempitten op het laatste moment toe om hun knapperigheid en aroma te behouden.

Reviews

Gerelateerde recepten