🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Pasta met Spinazie

Door De Kookclub
20 minuten
Een heerlijk en snel pastagerecht met krokante spekreepjes, spinazie en kruidenroomkaas. Perfect voor een gezellig familiediner of een snelle maaltijd.
20 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Spekreepjes bakken

    5 minuten

    Bak de spekreepjes krokant in een grote wok. Voeg eventueel een beetje zonnebloemolie toe.

  • 2

    Knoflook en sjalotten toevoegen

    Snijd de knoflook en sjalotten fijn en voeg ze toe aan de spekreepjes. Bak tot ze zacht zijn.

  • 3

    Spinazie roerbakken

    3 minuten

    Haal de spekjes uit de pan en roerbak de spinazie in het achtergebleven vet tot het geslonken is.

  • 4

    Pasta koken

    Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is.

  • 5

    Kruidenkaas en oregano toevoegen

    2 minuten

    Roer de kruidenroomkaas en de fijngehakte oreganoblaadjes door de spinazie.

  • 6

    Alles mengen

    Meng de spinazie met kruidenkaas door de goed uitgelekte pasta. Voeg de spekjes toe en roer goed door.

  • 7

    Serveren

    Serveer de pasta direct op voorverwarmde borden.

  • TIP

    Voor dit recept is het handig om alle ingrediënten van tevoren klaar te zetten, zodat je ze direct bij de hand hebt tijdens het koken. Bak de spekreepjes langzaam zodat ze mooi krokant worden en de sjalotten en knoflook hun smaak goed kunnen afgeven. Terwijl de pasta kookt, kun je de spinazie snel roerbakken in het achtergebleven spekvet, wat extra smaak toevoegt. Zorg ervoor dat de pasta goed is uitgelekt voordat je hem mengt met de spinazie en kruidenroomkaas, zodat de saus niet te dun wordt. Serveer de pasta meteen om te genieten van de optimale smaak en textuur.

Reviews

Gerelateerde recepten