🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Oregano

Verse oregano is een heerlijk kruid om bij de hand te hebben. Het heeft een meer pittige en robuuste smaak dan droge oregano, en het is ook een zeer aromatisch kruid. Het is een belangrijk kruid in allerlei culturen en kan gemakkelijk worden toegevoegd aan elk hartig gerecht. Oregano wordt veel gebruikt als smaakmaker, vooral in de Turkse, Griekse, Spaanse, Italiaanse, Mexicaanse en Franse keuken.

Bewaren

Oregano kan het beste vers van de plant worden gebruikt. Als je oregano wilt bewaren kun je het een paar dagen in de koelkast bewaren. Door oregano te drogen kun je het veel langer bewaren.

Schoonmaken

Bij oregano die buiten groeit, is het belangrijk de plant schoon te maken voordat je hem gaat gebruiken. Dit kan je doen door de takjes voorzichtig onder de kraan af te spoelen. Ook kan je ze onder dompelen in een kom met water.

Bereiden

Oregano kan worden gebruikt in omeletten, vullingen, pizza's, saladedressings, sauzen, pasta, worst en rijstgerechten. Het kan worden gebruikt in groentegerechten, zoals bij tomaten, aubergine, courgette en aardappelen, of om azijn op smaak mee te brengen.

Gezond

Oregano bevat veel meer antioxidanten en zit boordevol krachtige stoffen, de zogenaamde fenolen. Oregano bevat ook stoffen die effectief kunnen zijn tegen onder meer bacteriële en schimmelinfecties, ontstekingen en pijn.

Recepten met Oregano als ingrediënt

Gerelateerde Kruiden en specerijen