Kruidige Linzensoep
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiding
5 minutenHak de ui en knoflook fijn. Verhit olie of boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan.
- 2
Groenten toevoegen
7 minutenSnijd de wortel in stukjes en bleekselderij in plakjes. Voeg toe aan de pan en roerbak een paar minuten. Voeg het paprikapoeder, kaneel en komijn toe.
- 3
Tomaten en linzen
25 minutenVoeg de tomatenblokjes en rode linzen toe. Giet het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook ongeveer 25 minuten.
- 4
Pureer de soep
3 minutenPureer de soep fijn met een staafmixer. Je kunt het grof laten of helemaal fijn mixen.
- 5
Serveren
0 minutenRoer de Griekse yoghurt los en schep voor het serveren in de linzensoep. Garneer met koriander.
- TIP
Experimenteer met extra kruiden zoals verse tijm of een snufje cayennepeper voor extra smaak. Serveer de linzensoep met een scheutje citroensap voor een verfrissende twist. Voeg gehakte noten toe voor een knapperige textuur. Bewaar restjes in de koelkast; linzensoep smaakt vaak nog beter de volgende dag.

