Groenteschotel uit de oven
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 220°C.
- 2
Groenten voorbereiden
10 minutenSnijd de paprika en ui in grove stukken. Verhit een eetlepel olijfolie in een (wok)pan en bak de ui en paprika 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- 3
Broccoli en wortels koken
10 minutenVerdeel de broccoli in roosjes en snijd de wortels in plakken. Kook de broccoliroosjes en de wortels beetgaar. Giet de groenten af en laat uitlekken.
- 4
Ovenschaal vullen
5 minutenSnijd de tomaten in stukken. Vet een ovenschaal in en leg de tomaten op de bodem van de schotel. Schep de overige groenten op de tomaten en bestrooi met geraspte kaas.
- 5
Bakken
20 minutenZet de groenteschotel in de oven en bak tot de kaas gesmolten en goudkleurig is.
- 6
Serveren
Serveer de groenteschotel warm. Serveer met aardappels of rijst.
- TIP
Een goede tip voor dit recept is om de groenten naar eigen smaak aan te passen. Voeg bijvoorbeeld courgette of aubergine toe voor extra variatie. Zorg ervoor dat je de groenten niet te lang kookt, zodat ze hun knapperigheid behouden. Als je van een pittige twist houdt, kun je een beetje chilipoeder of cayennepeper aan de groenten toevoegen tijdens het bakken. Voor een nog rijkere smaak kun je wat knoflook en Italiaanse kruiden meebakken met de ui en paprika. Het gerecht is heerlijk met zowel aardappelen als rijst, maar probeer het ook eens met quinoa of couscous voor een andere textuur en smaak. Vergeet niet om af en toe de groenteschotel te controleren terwijl deze in de oven staat, zodat de kaas perfect smelt en een mooie goudbruine kleur krijgt.
