Bewaren
Schoonmaken
Bereiden
Roerbakken: in een klein beetje olie op matig hoog vuur. Roerbaktijd circa 5 minuten.
Kook de broccoliroosjes in een laagje water met zout in circa 5 minuten beetgaar.
Giet de broccoli in een vergiet af en laat de groente goed uitlekken. Schep de groente in een schaal. Eventueel kan je een beetje olijfolie en versgemalen peper toevoegen.
Smaak
Broccoli heeft een unieke smaak, vaak omschreven als aards en licht bitter, maar toch fris en knapperig.
De smaak kan variëren afhankelijk van hoe het wordt bereid. Gekookte broccoli kan een zachtere, zoetere smaak hebben, terwijl geroosterde broccoli een nootachtige smaak kan hebben. Als je broccoli blancheert, behoudt het meestal zijn knapperige textuur en frisse smaak.
Broccoli neemt ook goed andere smaken en specerijen op, waardoor het in veel gerechten gebruikt kan worden.
Gezond
Een van de redenen waarom broccoli zoveel verschillende lichaamsfuncties blijkt te versterken is de antioxiderende uitwerking op de gezondheid van de cellen. Er zitten hoge concentraties antioxidanten in de roosjes, maar ook in de bladeren en stengels van de broccoli, dus gooi die niet weg als je je broccoli fijnhakt voor een roerbakgerecht of bijgerecht. En terwijl rauwe broccoli de grootste hoeveelheid glucosinolaten levert, lijkt gestoomde broccoli meer biologisch toegankelijke antioxidanten te leveren.

