🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Gevulde portobello met geitenkaas en ontbijtspek

Door De Kookclub
40 minuten
Dit gerecht is een smaakvolle combinatie van sappige portobello-paddenstoelen, romige geitenkaas en knapperige ontbijtspek, allemaal gebakken in de oven. Het resultaat is een hartig bijgerecht of smakelijk hoofdgerecht, perfect voor elke gelegenheid. Met slechts 15 minuten oventijd staat dit gerecht al binnen een halfuur op tafel. Geniet ervan en eet smakelijk!
Hobbykok 40 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Voorbereiden van de portobello’s

    2 minuten

    Verwijder de stelen van de portobello’s en snijd deze fijn. Plaats de portobello’s met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal.

  • 2

    Vulling maken

    8 minuten

    Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de rode ui in ongeveer 5 minuten. Voeg de ontbijtspek, fijngesneden portobellostelen, knoflook, tijmblaadjes en salie toe. Bak nog enkele minuten op laag vuur en laat het mengsel daarna even afkoelen in een kom.

  • 3

    Oven voorverwarmen

    1 minuten

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  • 4

    Vullen en bakken

    15 minuten

    Meng de geitenkaas door de afgekoelde vulling en breng op smaak met zout en peper. Vul de portobello’s met dit mengsel en giet een klein beetje water in de ovenschaal. Bak de portobello’s ongeveer 15 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.

  • TIP

    Voeg een klein scheutje honing toe aan de vulling voor een zoete tegenhanger van de zoute spek en romige geitenkaas. Bak kort wat grof gehakte walnoten mee voor een extra knapperige bite. Serveer de gevulde portobello’s als vegetarische optie door het ontbijtspek weg te laten of te vervangen door vegetarische spekreepjes. Lekker met wat rucola en balsamicoazijn eroverheen gesprenkeld.

Reviews

Gerelateerde recepten