Gevulde portobello met geitenkaas en ontbijtspek
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiden van de portobello’s
2 minutenVerwijder de stelen van de portobello’s en snijd deze fijn. Plaats de portobello’s met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal.
- 2
Vulling maken
8 minutenVerhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de rode ui in ongeveer 5 minuten. Voeg de ontbijtspek, fijngesneden portobellostelen, knoflook, tijmblaadjes en salie toe. Bak nog enkele minuten op laag vuur en laat het mengsel daarna even afkoelen in een kom.
- 3
Oven voorverwarmen
1 minutenVerwarm de oven voor op 200°C.
- 4
Vullen en bakken
15 minutenMeng de geitenkaas door de afgekoelde vulling en breng op smaak met zout en peper. Vul de portobello’s met dit mengsel en giet een klein beetje water in de ovenschaal. Bak de portobello’s ongeveer 15 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
- TIP
Voeg een klein scheutje honing toe aan de vulling voor een zoete tegenhanger van de zoute spek en romige geitenkaas. Bak kort wat grof gehakte walnoten mee voor een extra knapperige bite. Serveer de gevulde portobello’s als vegetarische optie door het ontbijtspek weg te laten of te vervangen door vegetarische spekreepjes. Lekker met wat rucola en balsamicoazijn eroverheen gesprenkeld.
