🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Geroosterde Paprika's uit de oven

Door De Kookclub
20 minuten
4.5(2)
Zelfgemaakte geroosterde paprika's zijn veel lekkerder en verser dan die uit een potje. Ze zijn heerlijk als lunch op een bruschetta of als bijgerecht bij Italiaans of Oosters eten. Volg dit recept voor de lekkerste geroosterde paprika's!
Hobbykok 20 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Voorbereiding

    Zet de oven aan op grillstand. Leg de paprika’s op een bakblik. Pel en snijd de knoflook ragfijn. Was de peterselie en hak deze fijn.

  • 2

    Paprika's roosteren

    Rooster de paprika’s in de oven tot ze zwart beginnen te blakeren, ongeveer 10 minuten. Draai ze regelmatig om.

  • 3

    Paprika's rusten

    Doe de geroosterde paprika’s in een kom en sluit deze af met vershoudfolie. Laat ze 15 minuten staan, zodat je de velletjes er makkelijk af kunt trekken.

  • 4

    Paprika's schoonmaken

    Trek de velletjes van de paprika’s af, snijd ze open en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in lange repen en leg deze op een mooie schaal.

  • 5

    Serveren

    Bestrooi de paprikarepen met knoflook en peterselie. Schenk de olijfolie erover en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.

  • TIP

    Gebruik bij voorkeur verse, rijpe paprika's voor de beste smaak en textuur. Houd de paprika's goed in de gaten tijdens het roosteren, zodat ze niet te ver verbranden. Na het roosteren kun je de paprika's in een afgesloten kom met vershoudfolie leggen om de velletjes gemakkelijker te verwijderen. Voeg eventueel extra kruiden toe zoals oregano of basilicum voor een Italiaanse twist. Serveer de geroosterde paprika's met vers brood of als onderdeel van een antipasti-schotel voor een compleet gerecht.

Reviews

Gerelateerde recepten