Falafel
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Bereid de Kikkererwten voor
Laat de geweekte kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Dep ze vervolgens droog met een keukenpapier en laat ze ongeveer 15 minuten aan de lucht drogen om overtollig vocht te verwijderen.
- 2
Mix het Falafel Mengsel
In een keukenmachine combineer je de gedroogde kikkererwten, gehakte ui, knoflookteentjes, verse peterselie, gemalen komijn, gemalen koriander, zout en zwarte peper. Pulseer het mengsel tot het een grove pasta met een gelijkmatige textuur wordt.
- 3
Vorm de Falafel balletjes
Met je handen vorm je het falafel mengsel tot kleine ronde platte balletjes van ongeveer 3,5 cm in diameter. Plaats de gevormde falafel balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- 4
Bak de Falafel
Verhit in een diepe koekenpan of frituurpan plantaardige olie tot ongeveer 175°C. Leg voorzichtig de falafel balletjes in de hete olie en bak ze in batches gedurende 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Gebruik een schuimspaan om de gebakken falafel over te brengen naar een bord bekleed met keukenpapier om overtollige olie te absorberen.
- 5
Serveer en Geniet
Verwarm het pita brood en snijd het doormidden om ze te kunnen vullen. Vul de pita broodjes met een paar falafel balletjes en voeg toppings toe zoals sla, tomaten, komkommer en uien. Besprenkel met hummus, tahini of yoghurtsaus voor extra smaak.

