🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Falafel

Door De Kookclub
30 minuten
3.6(5)
Dit recept voor krokante falafel combineert de diepe smaak van kikkererwten met een rijke mix van kruiden en verse kruiden. De knapperige buitenkant geeft een heerlijk contrast met de zachte binnenkant van deze hartige balletjes. Geserveerd in een warm pitabroodje met een keuze aan dipsausen, brengt dit gerecht je direct naar de smaken van het Midden-Oosten.
Hobbykok 30 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Bereid de Kikkererwten voor

    Laat de geweekte kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Dep ze vervolgens droog met een keukenpapier en laat ze ongeveer 15 minuten aan de lucht drogen om overtollig vocht te verwijderen.

  • 2

    Mix het Falafel Mengsel

    In een keukenmachine combineer je de gedroogde kikkererwten, gehakte ui, knoflookteentjes, verse peterselie, gemalen komijn, gemalen koriander, zout en zwarte peper. Pulseer het mengsel tot het een grove pasta met een gelijkmatige textuur wordt.

  • 3

    Vorm de Falafel balletjes

    Met je handen vorm je het falafel mengsel tot kleine ronde platte balletjes van ongeveer 3,5 cm in diameter. Plaats de gevormde falafel balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  • 4

    Bak de Falafel

    Verhit in een diepe koekenpan of frituurpan plantaardige olie tot ongeveer 175°C. Leg voorzichtig de falafel balletjes in de hete olie en bak ze in batches gedurende 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Gebruik een schuimspaan om de gebakken falafel over te brengen naar een bord bekleed met keukenpapier om overtollige olie te absorberen.

  • 5

    Serveer en Geniet

    Verwarm het pita brood en snijd het doormidden om ze te kunnen vullen. Vul de pita broodjes met een paar falafel balletjes en voeg toppings toe zoals sla, tomaten, komkommer en uien. Besprenkel met hummus, tahini of yoghurtsaus voor extra smaak.

Reviews

Gerelateerde recepten