Boerenomelet
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiding
5 minutenMaak de groente schoon. Snijd de prei in ringen, de ui in snippers, de tomaat en de paprika in blokjes.
- 2
Groente roerbakken
3 minutenVerhit de margarine in een pan en roerbak de prei en ui enkele minuten tot ze bijna gaar zijn.
- 3
Tomaat en paprika toevoegen
2 minutenVoeg de tomaat, paprika, doperwten en wat peper toe. Roer alles goed door.
- 4
Eimengsel maken
3 minutenWas de selderij en knip deze fijn. Klop de eieren los met de selderij, peper en melk.
- 5
Omelet bakken
5 minutenSchenk het eimengsel over de groenten en laat het geheel stollen op laag vuur.
- 6
Serveren
Serveer de boerenomelet met de volkoren boterhammen.
- TIP
Voor een perfecte boerenomelet is het belangrijk om de groenten goed voor te bereiden door ze zorgvuldig schoon te maken en in gelijke stukjes te snijden. Zorg ervoor dat de prei en ui goed gebakken worden in de margarine tot ze bijna gaar zijn, voordat je de tomaat, paprika en doperwten toevoegt. Het kloppen van de eieren met verse selderij en een snufje peper voegt een heerlijke smaak toe aan het gerecht. Laat de omelet rustig garen op laag vuur zodat alle smaken goed kunnen mengen. Serveer de boerenomelet met knapperige volkoren boterhammen voor een vullende maaltijd.
