Tartaar van tomaat met burrata
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Water voorbereiden
5 minutenBreng een grote pan met lichtgezouten water aan de kook en vul een aparte kom met koud water.
- 2
Tomaten ontvellen
Snijd een klein kruisje aan de onderkant van elke tomaat. Dompel ze ongeveer 10 seconden onder in het kokende water en verplaats ze daarna direct naar de kom met koud water. Verwijder de schilletjes voorzichtig.
- 3
Tomaten snijden
15 minutenVerwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Hak het vruchtvlees in fijne blokjes. Bestrooi de blokjes met een beetje zout en laat ze uitlekken in een zeef boven een kom, gedurende ten minste 15 minuten.
- 4
Tartaar op smaak brengen
Snijd de helft van de basilicum fijn. Meng de uitgelekte tomaten met de fijngesneden basilicum en voeg naar smaak olijfolie, zout en peper toe.
- 5
Croutons maken
Snijd de focaccia in zo dun mogelijke plakken en leg ze op een bakplaat. Hak de knoflook fijn en meng dit met 50 ml olijfolie, zout en peper. Besprenkel de broodplakjes met dit oliemengsel en bak ze in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin.
- 6
Serveren
Plaats een steker op het bord en vul deze met de tomatentartaar. Verwijder de steker en leg voorzichtig de burrata erop. Breng de burrata op smaak met zout, peper en gerookt paprikapoeder. Garneer met basilicumblaadjes en leg de knapperige crouton schuin op het gerecht.
- TIP
Gebruik mooie, rijpe tomaten voor een intense smaak. Houd de burrata op kamertemperatuur, zodat hij extra zacht wordt. Dep de focaccia kort met de knoflookolie om te voorkomen dat het brood te vet wordt. Serveer onmiddellijk, zodat de tartaar zijn frisse bite behoudt.
