🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Tartaar van tomaat met burrata

Door De Kookclub
35 minuten
Een fris en smaakvol voorgerecht waarin tomaten de hoofdrol spelen. De tartaar wordt op smaak gebracht met verse basilicum en olijfolie. Romige burrata zorgt voor een zachte tegenhanger, terwijl de knapperige crouton van focaccia het geheel compleet maakt. Ideaal als lichte vegetarische starter voor een etentje met vrienden of familie.
Hobbykok 35 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Water voorbereiden

    5 minuten

    Breng een grote pan met lichtgezouten water aan de kook en vul een aparte kom met koud water.

  • 2

    Tomaten ontvellen

    Snijd een klein kruisje aan de onderkant van elke tomaat. Dompel ze ongeveer 10 seconden onder in het kokende water en verplaats ze daarna direct naar de kom met koud water. Verwijder de schilletjes voorzichtig.

  • 3

    Tomaten snijden

    15 minuten

    Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Hak het vruchtvlees in fijne blokjes. Bestrooi de blokjes met een beetje zout en laat ze uitlekken in een zeef boven een kom, gedurende ten minste 15 minuten.

  • 4

    Tartaar op smaak brengen

    Snijd de helft van de basilicum fijn. Meng de uitgelekte tomaten met de fijngesneden basilicum en voeg naar smaak olijfolie, zout en peper toe.

  • 5

    Croutons maken

    Snijd de focaccia in zo dun mogelijke plakken en leg ze op een bakplaat. Hak de knoflook fijn en meng dit met 50 ml olijfolie, zout en peper. Besprenkel de broodplakjes met dit oliemengsel en bak ze in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin.

  • 6

    Serveren

    Plaats een steker op het bord en vul deze met de tomatentartaar. Verwijder de steker en leg voorzichtig de burrata erop. Breng de burrata op smaak met zout, peper en gerookt paprikapoeder. Garneer met basilicumblaadjes en leg de knapperige crouton schuin op het gerecht.

  • TIP

    Gebruik mooie, rijpe tomaten voor een intense smaak. Houd de burrata op kamertemperatuur, zodat hij extra zacht wordt. Dep de focaccia kort met de knoflookolie om te voorkomen dat het brood te vet wordt. Serveer onmiddellijk, zodat de tartaar zijn frisse bite behoudt.

Reviews

Gerelateerde recepten