🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Spaghetti bolognese

Door De Kookclub
40 minuten
Dit recept voor klassieke spaghetti bolognese omarmt de rijke smaken van sappig rundergehakt, rijpe tomaten en een aromatische mix van kruiden. De saus suddert langzaam, waardoor de smaken zich heerlijk kunnen vermengen. Geserveerd op een bedje van al-dente gekookte spaghetti en afgemaakt met een vleugje kaas en verse kruiden, is dit gerecht een tijdloze favoriet dat gezelligheid en smaak samenbrengt.
40 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Verhit de pan

    Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul en bruin. Verwijder overtollig vet indien nodig.

  • 2

    Voeg groenten en tomatenpuree toe

    Snipper de ui en hak de wortel in kleine blokjes. Voeg deze toe aan het gehakt en bak ze enkele minuten mee tot ze zachter worden. Voeg daarna het blikje tomatenpuree toe en bak deze gedurende 2 minuten mee om de smaken te ontwikkelen.

  • 3

    Bouillon en tomatenblokjes

    Los het rundvleesbouillonblokje op in 100 ml kokend water. Voeg de bouillon en tomatenblokjes toe aan de pan. Breng de saus op smaak met oregano en eventueel wat peper en zout. Laat de bolognesesaus gedurende 20 tot 25 minuten pruttelen, tot deze mooi is ingedikt. Als je minder tijd hebt, kun je wat allesbinder of maizena gebruiken om de saus sneller te laten binden.

  • 4

    Kook de spaghetti

    Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af wanneer deze al dente is.

  • 5

    Serveer en geniet

    Schep de gekookte spaghetti op borden. Voeg een royale portie van de bolognesesaus toe bovenop de spaghetti. Garneer het gerecht met verse basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas.

  • 6

    Tip

    Voor extra groente kun je champignons, bleekselderij of paprika toevoegen aan de saus. Serveer de pasta met een frisse salade om het gerecht compleet te maken.

Reviews

Gerelateerde recepten