🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Salade met rode biet, geitenkaas, abrikoos en walnoot

Door De Kookclub
20 minuten
Een heerlijke salade met geroosterde rode biet, romige geitenkaas, zoete abrikozen en knapperige walnoten. Een smaakvolle en gezonde keuze!
Hobbykok 20 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Rode bieten roosteren

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de rode bieten en snijd ze in blokjes. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster ze in de oven gedurende 15-20 minuten tot ze zacht zijn. Laat afkoelen.

  • 2

    Abrikozen en walnoten voorbereiden

    Snijd de gedroogde abrikozen in dunne reepjes en hak de walnoten grof.

  • 3

    Dressing maken

    In een kleine kom, meng de olijfolie, balsamicoazijn, honing, zout en peper tot een dressing.

  • 4

    Salade samenstellen

    In een grote kom, combineer de geroosterde rode bieten, geitenkaas, gedroogde abrikozen en walnoten. Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig.

  • 5

    Serveren

    Serveer de salade op borden, garneer met verse basilicumblaadjes en geniet van je heerlijke salade met rode biet, geitenkaas, abrikoos en walnoot!

  • TIP

    Als je wat meer groen aan de salade wilt toevoegen, kun je een handvol verse spinazie, rucola of gemengde sla toevoegen voor extra textuur en smaak. Naast walnoten kun je ook andere knapperige elementen toevoegen, zoals geroosterde pijnboompitten, gesneden amandelen of geroosterde zonnebloempitten. Verse kruiden zoals peterselie, munt of koriander kunnen de smaak van de salade versterken. Hak enkele blaadjes fijn en voeg ze toe voor een frisse twist.

Reviews

Gerelateerde recepten