Salade met rode biet, geitenkaas, abrikoos en walnoot
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Rode bieten roosteren
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de rode bieten en snijd ze in blokjes. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster ze in de oven gedurende 15-20 minuten tot ze zacht zijn. Laat afkoelen.
- 2
Abrikozen en walnoten voorbereiden
Snijd de gedroogde abrikozen in dunne reepjes en hak de walnoten grof.
- 3
Dressing maken
In een kleine kom, meng de olijfolie, balsamicoazijn, honing, zout en peper tot een dressing.
- 4
Salade samenstellen
In een grote kom, combineer de geroosterde rode bieten, geitenkaas, gedroogde abrikozen en walnoten. Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig.
- 5
Serveren
Serveer de salade op borden, garneer met verse basilicumblaadjes en geniet van je heerlijke salade met rode biet, geitenkaas, abrikoos en walnoot!
- TIP
Als je wat meer groen aan de salade wilt toevoegen, kun je een handvol verse spinazie, rucola of gemengde sla toevoegen voor extra textuur en smaak. Naast walnoten kun je ook andere knapperige elementen toevoegen, zoals geroosterde pijnboompitten, gesneden amandelen of geroosterde zonnebloempitten. Verse kruiden zoals peterselie, munt of koriander kunnen de smaak van de salade versterken. Hak enkele blaadjes fijn en voeg ze toe voor een frisse twist.

