Peterseliepesto
15 minuten
Een smaakvolle pesto met peterselie, Parmezaanse kaas, knoflook en cashewnoten, perfect als toevoeging aan pasta, salades of als dip.
Hobbykok 15 minuten
Ingrediënten
6 pers.
Bereiding
- 1
Pesto voorbereiden
3 minutenDoe de knoflook, Parmezaanse kaas en cashewnoten in de blender en mix ze fijn.
- 2
Toevoegen van ingrediënten
1 minutenVoeg de peterselie toe aan de gemixte ingrediënten in de blender.
- 3
Pesto mixen
5 minutenMix de ingrediënten in de blender tot een gladde pesto en voeg geleidelijk de olijfolie toe.
- 4
Proeven en aanpassen
1 minutenProef de pesto en voeg indien nodig extra olijfolie toe naar smaak.
- 5
Bewaren
0 minutenBewaar de peterseliepesto in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal een week. Je kunt het ook invriezen voor langere houdbaarheid.
- TIP
Zorg dat de ingrediënten goed gemixt zijn voordat je de peterselie toevoegt. Gebruik verse peterselie voor de beste smaak. Voeg de olijfolie geleidelijk toe voor de juiste consistentie. Proef en pas indien nodig de smaak aan. Voor een pittige twist kun je rode pepervlokken toevoegen.

