🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Pad Thai

Door De Kookclub
30 minuten
4.5(14)
Een klassiek Thais roerbakgerecht met noedels, garnalen en pinda's in een heerlijke tamarinde saus.

Ingrediënten

2 pers.

Bereiding

  • 1

    Rijstnoedels bereiden

    10 minuten

    Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel af met koud water en zet opzij.

  • 2

    Roerbakken

    5 minuten

    Verhit de sesamolie in een grote pan of wok op hoog vuur. Voeg knoflook toe en roerbak kort. Voeg garnalen en tofu toe en bak tot ze gaar zijn.

  • 3

    Eieren toevoegen

    2 minuten

    Duw de garnalen en tofu opzij in de pan en breek de eieren in het open gedeelte. Roer snel tot de eieren gestold zijn.

  • 4

    Saus toevoegen

    2 minuten

    Voeg tamarindesap, vissaus, suiker en chilipoeder toe. Roer alles goed door.

  • 5

    Noedels toevoegen

    2 minuten

    Voeg de gekookte rijstnoedels toe aan de pan en meng goed met de saus en andere ingrediënten.

  • 6

    Serveren

    3 minuten

    Serveer de Pad Thai heet, gegarneerd met gehakte pinda's, verse koriander en partjes limoen.

Reviews

Gerelateerde recepten