Pad Thai
30 minuten
4.5(14)
Een klassiek Thais roerbakgerecht met noedels, garnalen en pinda's in een heerlijke tamarinde saus.
Ingrediënten
2 pers.
Bereiding
- 1
Rijstnoedels bereiden
10 minutenKook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel af met koud water en zet opzij.
- 2
Roerbakken
5 minutenVerhit de sesamolie in een grote pan of wok op hoog vuur. Voeg knoflook toe en roerbak kort. Voeg garnalen en tofu toe en bak tot ze gaar zijn.
- 3
Eieren toevoegen
2 minutenDuw de garnalen en tofu opzij in de pan en breek de eieren in het open gedeelte. Roer snel tot de eieren gestold zijn.
- 4
Saus toevoegen
2 minutenVoeg tamarindesap, vissaus, suiker en chilipoeder toe. Roer alles goed door.
- 5
Noedels toevoegen
2 minutenVoeg de gekookte rijstnoedels toe aan de pan en meng goed met de saus en andere ingrediënten.
- 6
Serveren
3 minutenServeer de Pad Thai heet, gegarneerd met gehakte pinda's, verse koriander en partjes limoen.

