🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Komkommersoep

Door De Kookclub
35 minuten
4(2)
Een heerlijke soep die perfect is voor een wat koudere dag in de zomer of herfst. Deze komkommersoep is eenvoudig te maken en smaakt heerlijk fris.
Hobbykok 35 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Voorbereiding

    Snijd een komkommer overlangs, verwijder de pitjes en snijd in kleine blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snipper de uien fijn.

  • 2

    Fruiten

    Verhit de boter in een grote pan en fruit de uien aan tot ze glazig zijn. Voeg de komkommer- en aardappelblokjes toe en laat even meestoven.

  • 3

    Bouillon toevoegen

    20 minuten

    Voeg de liter water, de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten koken.

  • 4

    Pureren

    Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel en breng op smaak met peper en zout.

  • 5

    Serveren

    Verdeel de soep over de borden. Garneer met een scheutje olijfolie, plakjes komkommer en enkele takjes bieslook.

  • TIP

    Bij het maken van komkommersoep is het belangrijk om de uien goed aan te fruiten totdat ze glazig zijn, omdat dit de basis vormt van de smaak. Zorg ervoor dat de komkommer en aardappelblokjes goed meestoven voordat je de bouillon toevoegt, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Tijdens het koken kun je de soep af en toe roeren om te voorkomen dat er iets aan de bodem van de pan blijft plakken. Als je de soep pureert, zorg dan dat deze volledig glad is voor de beste textuur. Voeg zout en peper pas na het pureren toe, zodat je de smaak beter kunt afstemmen. Voor de garnering kun je creatief zijn met de bieslook en olijfolie om de soep niet alleen lekker, maar ook mooi te presenteren.

Reviews

Gerelateerde recepten