Hummus
15 minuten
Een heerlijke en romige dip gemaakt van kikkererwten, tahin, citroensap en knoflook. Perfect voor bij groenten, pitabrood of als smeersel op brood.
15 minuten
Ingrediënten
6 pers.
Bereiding
- 1
Bereiding van de hummus
Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten, tahin, citroensap, knoflookteentjes, olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder en een snufje zout toe aan een keukenmachine of blender.
- 2
Blenderen
Mix alle ingrediënten tot een gladde en romige hummus. Als de hummus te dik is, kun je wat water toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken.
- 3
Serveren
Schep de hummus in een serveerschaal, garneer met een scheutje olijfolie en verse peterselie (indien gewenst). Serveer met gesneden groenten, pitabrood of als smeersel op brood. Eet smakelijk!

