🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Huevos Rancheros

Door De Kookclub
30 minuten
5(2)
Ervaar de smaken van Mexico met deze huevos rancheros: gebakken eieren in een pittige tomatensaus, geserveerd met krokante wraps en romige zure room.
Hobbykok 30 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 180 graden en gebruik een diepe koekenpan met deksel voor de saus. Snijd de rode ui in ringen en verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan.

  • 2

    Groenten bakken

    Bak de ui 5 minuten in de pan tot deze zacht is. Snijd de trostomaten en rode paprika in blokjes en voeg deze samen met de tacokruiden toe aan de ui. Bak het geheel nog 5 minuten.

  • 3

    Saus maken

    Laat de kidneybonen uitlekken en voeg deze samen met de tomatenblokjes aan de pan toe. Breng de saus zachtjes aan de kook en breng op smaak met zout en peper.

  • 4

    Eieren pocheren

    Breek de eieren in aparte schaaltjes. Maak kuiltjes in de saus en laat in elk kuiltje een ei glijden. Doe de deksel op de pan en pocheer de eieren ongeveer 10 minuten op laag vuur tot ze gestold zijn.

  • 5

    Wraps roosteren

    Snijd de wraps in puntjes, leg ze op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de resterende olijfolie en bak ze 5 minuten in de oven tot ze krokant zijn.

  • 6

    Serveren

    Serveer de huevos rancheros met de krokante wraps en een flinke lepel zure room. Voeg naar wens extra garnering toe, zoals jalapeños of koriander.

  • TIP

    Bij het bereiden van huevos rancheros kun je ervoor zorgen dat de smaken echt intens tot hun recht komen door de ui en paprika langzaam te bakken tot ze zacht en zoet zijn, want dit voegt diepte toe aan de saus. Wanneer je de eieren in de saus pocheert, creëer je prachtige kuiltjes waarin de eieren kunnen sudderen zonder te mengen met de saus – dit geeft ze een zachtere, romige textuur. De wraps worden lekker knapperig in de oven als je ze licht met olijfolie besprenkelt en zorgt voor een heerlijk contrast met de zachte eieren. En als je wat extra pit wilt, garneer het gerecht dan met vers gesneden jalapeños of een vleugje verse koriander voor een echte Mexicaanse kick.

Reviews

Gerelateerde recepten