🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Griekse salade

Door De Kookclub
15 minuten
4.8(4)
Een verfrissende en smaakvolle salade, perfect voor een zonnige dag. Deze Griekse salade combineert knapperige groenten met romige feta en een eenvoudige, maar heerlijke dressing. Ideaal als lunch op school, op het werk, of tijdens een picknick! De kleurrijke mix van paprika's, komkommer, tomaten en olijven maakt deze salade niet alleen smakelijk, maar ook een lust voor het oog. De toevoeging van verse citroentijm en een klassieke dressing van olijfolie en witte-wijnazijn zorgt voor een authentieke Griekse smaakbeleving.
15 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Ui voorbereiden

    2 minuten

    Pel en snipper de ui in halve ringen.

  • 2

    Komkommer snijden

    2 minuten

    Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd in halve maantjes.

  • 3

    Paprika's snijden

    3 minuten

    Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd in fijne reepjes.

  • 4

    Tomaten snijden

    3 minuten

    Snijd de tomaten in partjes.

  • 5

    Groenten mengen

    2 minuten

    Meng alle gesneden groenten in een grote slakom en voeg enkele olijven toe.

  • 6

    Dressing maken

    2 minuten

    Meng de olijfolie met de witte-wijnazijn, een scheutje balsamicoazijn, en oregano. Kruid met peper en zout.

  • 7

    Dressing toevoegen

    1 minuten

    Giet de dressing over de groenten en meng alles goed door elkaar.

  • 8

    Feta en citroentijm toevoegen

    2 minuten

    Verkruimel de feta over de salade, werk af met enkele takjes citroentijm en serveer.

  • TIP

    Voor dit recept kun je de feta ook in blokjes snijden in plaats van verkruimelen, zodat je een andere textuur krijgt. Als je geen citroentijm kunt vinden, kun je gewone tijm gebruiken of een beetje citroenrasp toevoegen voor een frisse touch. Varieer met de hoeveelheid olijven naar smaak, en kies bij voorkeur voor kalamata-olijven voor een authentieke Griekse ervaring. Om de smaken nog beter te laten mengen, kun je de salade een kwartiertje in de koelkast laten staan voordat je hem serveert.

Reviews

Gerelateerde recepten