🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Bruschetta

Door De Kookclub
30 minuten
4.7(15)
Deze verfrissende Bruschetta belichaamt de essentie van de Italiaanse keuken met zijn eenvoudige maar krachtige smaken. Rijpe tomaten worden gecombineerd met de scherpte van knoflook en de aromatische frisheid van basilicum, en dit alles wordt gepresenteerd op knapperig brood dat is doordrenkt met olijfolie. Dit gerecht is een smaakvolle traktatie die zowel als voorgerecht bij een feestelijke gelegenheid als bij een ontspannen avondmaal kan worden genoten.
Zomer Hobbykok 30 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Toast het brood

    10 minuten

    Snij het stokbrood in sneetjes en verwarm de grill of een grillpan voor. Smeer beide zijden van de sneetjes brood lichtjes in met olijfolie. Grill de sneetjes brood aan beide zijden tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze uit de grill en leg ze op een bord.

  • 2

    Bereid de tomatenmix

    10 minuten

    In een kom, combineer de in blokjes gesneden tomaten met de fijngehakte basilicum en mozzarella. Voeg peper en zout naar smaak toe en meng alles goed door elkaar. Laat het mengsel enkele minuten rusten, zodat de smaken kunnen mengen.

  • 3

    Breng op smaak met knoflook

    5 minuten

    Neem de teen knoflook en snijd hem doormidden. Wrijf met de gesneden kant van de knoflook over de gegrilde kanten van het brood. Dit voegt een subtiele knoflooksmaak toe aan het brood.

  • 4

    Serveer de Bruschetta

    4 minuten

    Verdeel het tomaten-basilicum mengsel gelijkmatig over de gegrilde zijden van de sneetjes brood. Besprenkel royaal met extra vergine olijfolie voor extra smaak en glans.

  • 5

    Aan tafel

    1 minuten

    Schik de Bruschetta op een mooie serveerschaal en serveer direct. Geniet van de combinatie van knapperig brood en sappige tomaten, versterkt door de aroma's van basilicum en knoflook.

Reviews

Heerlijk recept! Lekker simpel maar toch smaakvol. Perfect voor bij de borrel.

Gerelateerde recepten