Bruschetta
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Toast het brood
10 minutenSnij het stokbrood in sneetjes en verwarm de grill of een grillpan voor. Smeer beide zijden van de sneetjes brood lichtjes in met olijfolie. Grill de sneetjes brood aan beide zijden tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze uit de grill en leg ze op een bord.
- 2
Bereid de tomatenmix
10 minutenIn een kom, combineer de in blokjes gesneden tomaten met de fijngehakte basilicum en mozzarella. Voeg peper en zout naar smaak toe en meng alles goed door elkaar. Laat het mengsel enkele minuten rusten, zodat de smaken kunnen mengen.
- 3
Breng op smaak met knoflook
5 minutenNeem de teen knoflook en snijd hem doormidden. Wrijf met de gesneden kant van de knoflook over de gegrilde kanten van het brood. Dit voegt een subtiele knoflooksmaak toe aan het brood.
- 4
Serveer de Bruschetta
4 minutenVerdeel het tomaten-basilicum mengsel gelijkmatig over de gegrilde zijden van de sneetjes brood. Besprenkel royaal met extra vergine olijfolie voor extra smaak en glans.
- 5
Aan tafel
1 minutenSchik de Bruschetta op een mooie serveerschaal en serveer direct. Geniet van de combinatie van knapperig brood en sappige tomaten, versterkt door de aroma's van basilicum en knoflook.
Reviews
Heerlijk recept! Lekker simpel maar toch smaakvol. Perfect voor bij de borrel.

