🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Aardappelpuree

Door De Kookclub
20 minuten
4(1)
Heerlijke aardappelpuree met fijngesneden bieslook, bereid met zachtgekookte aardappels, boter en warme melk.
Hobbykok 20 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Aardappelen koken

    Kook de aardappelen tot ze goed zacht zijn.

  • 2

    Aardappelen stampen

    Stamp de aardappelen fijn en voeg hier de roomboter aan toe.

  • 3

    Melk toevoegen

    Breng de melk aan de kook en voeg het mengsel in delen toe aan de aardappelpuree tot het de juiste dikte heeft.

  • 4

    Op smaak brengen

    Voeg zout en peper naar smaak toe.

  • 5

    Bieslook toevoegen

    Neem een bosje bieslook en snij ze fijn. Roer ze door de puree heen.

  • 6

    Serveren

    Klaar is de puree om te serveren.

  • TIP

    Als je de aardappelpuree te dik vindt, voeg dan wat extra warme melk toe. Als het te dun is, voeg dan wat extra gestampte aardappelen toe. Overweeg om de aardappelpuree met bieslook te serveren als bijgerecht bij gegrilde kip, vis of een vegetarische schotel voor een gebalanceerde maaltijd.

Reviews

Gerelateerde recepten