Aardappelpuree
20 minuten
4(1)
Heerlijke aardappelpuree met fijngesneden bieslook, bereid met zachtgekookte aardappels, boter en warme melk.
Hobbykok 20 minuten
Ingrediënten
4 pers.
Bereiding
- 1
Aardappelen koken
Kook de aardappelen tot ze goed zacht zijn.
- 2
Aardappelen stampen
Stamp de aardappelen fijn en voeg hier de roomboter aan toe.
- 3
Melk toevoegen
Breng de melk aan de kook en voeg het mengsel in delen toe aan de aardappelpuree tot het de juiste dikte heeft.
- 4
Op smaak brengen
Voeg zout en peper naar smaak toe.
- 5
Bieslook toevoegen
Neem een bosje bieslook en snij ze fijn. Roer ze door de puree heen.
- 6
Serveren
Klaar is de puree om te serveren.
- TIP
Als je de aardappelpuree te dik vindt, voeg dan wat extra warme melk toe. Als het te dun is, voeg dan wat extra gestampte aardappelen toe. Overweeg om de aardappelpuree met bieslook te serveren als bijgerecht bij gegrilde kip, vis of een vegetarische schotel voor een gebalanceerde maaltijd.

