TLV Vegan
Land zonder melk en honing
TLV Vegan: de kroon op het werk van Jigal Krant, genomineerd voor het Gouden Kookboek 2022 en een waar feest voor de smaakpapillen. Na het succes van zijn eerste kookboek, TLV, duikt Jigal Krant nu in de bruisende wereld van de veganistische scene van Tel Aviv. Deze stad heeft niet voor niets de titel 'vegan capital of the world' verdiend, en Jigal laat ons in 448 pagina's vol geestdrift en humor zien waarom.
In TLV Vegan geen nepvlees of namaakkazen, maar koningsoesterzwammen die de show stelen en cashewnoten die zichzelf zijn. Groenten, fruit, bonen, granen, noten en zaden krijgen in dit boek de kans om te schitteren in 101 recepten die werkelijk om te watertanden zijn. En het beste van alles? Ze zijn ook nog eens veganistisch, zonder dat je het doorhebt.
Maar TLV Vegan is meer dan alleen een kookboek. Het is ook een leesboek en een fascinerende zoektocht naar de reden waarom Tel Aviv zo'n hotspot voor veganistisch eten is geworden. En met de adembenemende foto's van Vincent van den Hoogen waan je jezelf in deze bruisende stad vol lekkers.
TLV Vegan prikkelt en daagt uit, maar Jigal Krant is nooit belerend of dwingend. Hij laat ons zien dat lekker en gezond eten hand in hand kunnen gaan, zonder dat je daarvoor dierlijke producten nodig hebt. En met 448 pagina's vol inspiratie en smaak is dit boek een must-have voor elke foodie, vegan of niet.









