Café Mazahar
Modern mediterraan comfortfood
In Café Mazahar neemt Merijn Tol je mee op een zonovergoten culinaire reis door de Mediterraanse keuken, van oost naar west en van Beiroet tot Palermo. Bij het openslaan van dit kookboek ruik je de heerlijke geur van oranjebloesems en hoor je de vrolijke muziek van de medina. Maar het draait natuurlijk allemaal om de ruim tachtig overheerlijke recepten, waarvan zeventig vegetarisch of veganistisch.
Merijn laat zich inspireren door de tradities van de Mediterraanse keuken en maakt er een moderne draai aan. Het resultaat? Comfort food op zijn best, van ontbijt tot diner.
Dit kleurrijke boek is een ode aan de culinaire tradities van de Mediterraanse regio, en Merijns passie voor Libanon en Libanees eten spat ervan af. Claudia Roden zegt niet voor niets dat je Merijns passie voor Libanon en Libanees eten voelt in dit prachtige boek. Emma de Thouars is dol op de frisse smaken en de idioot veel kruiden die Merijn gebruikt, en Sami Tamimi noemt Café Mazahar oogverblindend en inspirerend.
Het boek telt maar liefst 272 pagina's en staat vol met zalige en simpele gerechten om van te smullen.









