🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Sorgh & Hoop

Eigentijds Surinaams kookboek met eenvoudig te bereiden gezonde recepten en smakelijke verhalen van Surinaamse tantes over huiskippen en ‘Ons Belang’

Stap in de multiculturele smeltkroes van Suriname met het boek Sorgh & Hoop, geschreven door de enige echte Sandra van Houwelingen-Ramadhin Groenewoud. In 250 pagina's leer je drie belangrijke culturen en keukens kennen via de verhalen van drie Surinaamse tantes en hun diverse roots. Vergeet de uren in de keuken en het zoeken naar exotische ingrediënten, want met de 100% natuurlijke kruidenpasta's en het 'No Spang' kookplan bereid je snel en makkelijk overheerlijke gerechten met seizoensproducten, restjes van de vorige dag en ingrediënten uit je provisiekast.

Sandra's liefde voor de Surinaamse cultuur en authentieke eigentijdse keuken ontstond tijdens haar vijftienjarig eigenaarschap van het Surinaamse restaurant Sorgh & Hoop in Rotterdam. Hier ontwikkelde ze haar eigen productlijn met kruidenpasta's, salsa's, chutney, rubs en rotiwraps, die nu te koop zijn bij een grote supermarktketen. Met haar persoonlijke verhaal en die van de drie Surinaamse tantes is Sandra de perfecte culinaire en culturele gids.

Ontdek de authentieke Surinaamse smaken uit de koloniale tijd met herkomst uit Indonesië, India en het Caribisch gebied en begrijp waarom de Surinamer meerdere gezichten heeft. Met de recepten uit dit boek kan je nu zelf Sandra's vegan Creoolse, Javaanse en Hindoestaanse kruidenpasta's maken en genieten van de Surinaamse keuken met een druk bestaan. En het beste van alles is dat je met de aanschaf van dit boek en de productlijn bijdraagt aan de missie van Sorgh & Hoop om projecten voor vrouwen en kinderen in Suriname te ondersteunen. Dus waar wacht je nog op? Tijd om thuis zelf een Surinaams feestmaal te bereiden en te delen met je vrienden, familie of misschien zelfs je Surinaamse buren!