Ramen
Japanse noedels en bijgerechten
Duik in de wereld van het Japanse comfort food met het boek 'Ramen' van Tove Nilsson. Deze lichtvoetige maaltijdsoepen met noedels zijn niet alleen immens populair in Japan, maar ook hier in het westen schieten de ramenbars als paddenstoelen uit de grond.
Maar waarom zou je de deur uit gaan als je zelf de lekkerste ramen kunt maken? Begin bij de basis en leer hoe je diverse bouillons, zoals dashibouillon, maakt. Kies voor de typische smaakmakers zoals sichuan-chilipasta of bonitozout en gebruik de mooiste ingrediënten voor de toppings. Maak de meest heerlijke ramen met vlees, vis of ga voor een vegetarische variant.
Het boek biedt meer dan genoeg inspiratie met meer dan 60 recepten. Variëren kan eindeloos met pittige miso ramen, kimchi ramen, ramen met wontons of tofu en paddenstoelen. Maak ook zelf diverse noedels, zoals udon- en sobanoedels. En als toegift zijn er ook nog populaire kleine Japanse gerechten als gyoza en tempura.
Met 'Ramen' kun je binnen no-time genieten van deze overheerlijke en gezonde Japanse soepen. En wie weet, misschien heb jij binnenkort je eigen ramenbar!









