🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Provence

Heerlijke seizoensgerechten uit Zuid-Frankrijk

Ontdek de smaken van de zonovergoten Provence met het kookboek 'Provence' van Alex Jackson. Dit culinaire avontuur neemt je mee op een reis door de seizoenen met de heerlijkste gerechten uit de regio. Met invloeden uit Italië en Noord-Afrika en prachtige producten van het land en uit de zee, is de Provençaalse keuken een van de meest geliefde regiokeukens van Frankrijk.

Van lente tot winter, elk seizoen biedt een scala aan seizoensgebonden gerechten. Verwen jezelf in de lente met tuinbonen en inktvis en papillote, of geniet van een zomerse rode mul gewikkeld in wijnbladeren. En wie kan er nu weerstaan aan een overbekende salade Niçoise? Proef de herfst met gebakken paddenstoelen met persillade en eindig met een taart van chocolade en hazelnoot met peer.

En alsof dat nog niet genoeg is, sluit elk seizoen af met 'La Grande Bouffe'; een groots en meeslepend meergangenmenu waarin je de smaken van de Provence tot leven brengt. Van aperitief tot nagerecht, dit kookboek staat vol met verrukkelijke gerechten zoals pissaladière, bouillabaise, aligot en clafoutis.

Met 256 pagina's vol heerlijke recepten is 'Provence' het perfecte kookboek voor iedereen die wil genieten van de zon op hun bord, het hele jaar door.

🐟 vis
🥩 vlees