🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Nistisima

traditioneel vegan uit de Mediterranée & omstreken

Stap binnen in de smaakvolle wereld van Nistisima, het boek van Georgina Hayden over traditioneel vegan uit de Mediterranée & omstreken. Vegan is niet alleen een trend, maar een blijvend fenomeen in onze westerse maatschappij. Wist je dat in de mediterrane orthodoxie al eeuwenlang tijdens de vele vastenperiodes (200 dagen per jaar in totaal!) alleen plantaardige gerechten op tafel worden gezet? Ontdek deze eeuwenoude tradities en proef de heerlijkheden uit landen als Cyprus, Griekenland, Libanon en Jordanië.

Van gegrilde roodlof met granaatappel, orzo en walnoten tot venkelsla met peer en amandelen, de gerechten in Nistisima zullen je smaakpapillen doen dansen. Maak stoofschotels met peulvruchten en granen zoals 'maghmour' (kikkererwten met aubergine, tomaat en gedroogde munt) of 'spanakoriz', rokerige citroenrijst met spinazie en tomaat. En vergeet niet om het traditionele sesambrood 'lagana' te maken op Schone Maandag, de eerste dag van de veertig dagen vasten voor Pasen in Griekenland.

Van salades, dips en pickles tot rijke groentegerechten en gerechten op basis van peulvruchten, pasta en rijst, Nistisima biedt een schat aan authentieke en traditionele vegan recepten uit de oost-mediterrane keuken. En als kers op de taart, kun je genieten van zoete heerlijkheden, traditionele broden en geconserveerde eetwaar zoals dadel-kardemomboter, ingelegde walnoten, drankjes en meer.

Met 304 pagina's aan smakelijke inspiratie, zal Nistisima je vegan repertoire aanzienlijk uitbreiden. Dus duik in de Mediterranée keuken en ontdek de heerlijke wereld van vegan koken!

🌱 vegan