🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Luilekkerland

400 jaar koken in Nederland

Stap binnen in de keuken van de Gouden Eeuw en ontdek de geheimen van de Hollandse culinaire geschiedenis met Luilekkerland. In dit heerlijke boek met 288 pagina's neemt vader en dochter duo Onno en Charlotte Kleyn je mee op een smakelijke reis door de tijd, aan de hand van de kook- en receptenboeken uit de Amsterdamse Universiteitsbibliotheek. Van artisjokken tot gevogelte, elk thema wordt met veel humor en zintuiglijke details onder de loep genomen. En als kers op de taart, meer dan 60 recepten uit kookboeken van 1580 tot en met 1980 om zelf thuis de Hollandse keuken van weleer te ontdekken. Met dit boek in handen ben je gegarandeerd van een flinke portie kennis en inspiratie.

'Luilekkerland is zo'n onweerstaanbaar lekker boek dat je erin wilt duiken als in een comfortabel bed met zachte kussens. Elke pagina zit vol smakelijke weetjes en curieuze details die je trek doen krijgen en je culinaire verbeelding prikkelen. Onno en Charlotte Kleyn hebben met dit boek een feestmaal bereid voor de zintuigen.' - Ottolenghi

'Met Luilekkerland hebben Onno en Charlotte Kleyn een ongelofelijk smakelijke geschiedenis van de Nederlandse keuken neergezet. Met scherpe analyses, fascinerende verhalen en smakelijke recepten is dit boek niet alleen leerzaam maar ook heerlijk om te lezen.' - Joris Bijdendijk

'Luilekkerland is een fantastische reis door de Hollandse keuken en de geschiedenis van ons eten. Het boek is niet alleen leerzaam en boeiend, maar ook bijzonder grappig en verrassend. Een absolute must-read voor iedereen die van lekker eten en geschiedenis houdt!' - Jonnie Boer