Hommage
50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingen
In het kookboek "Hommage" neemt Sergio Herman je mee op een culinaire reis vol emotie en nostalgie. Van de juten mosselzakken die hij als kind voor zijn vader droeg tot de verrukkelijke pan mosselen in wittewijnsaus op het menu van zijn pop-uprestaurant Moules Frites aan het strand van Zeebrugge. Het was een verzoening met zijn roots die hij in dit boek op bijzondere wijze weet te delen.
De vijftig mosselrecepten zijn gevarieerd en werelds, maar allemaal typisch Sergio. Ze worden vergezeld door heerlijke bijgerechten en sauzen die je smaakpapillen zullen doen dansen. En alsof dat nog niet genoeg is, deelt Sergio ook persoonlijke en cultureel-historische verhalen achter de gerechten, en dat alles prachtig geïllustreerd met foto's.
"Mijn relatie met mosselen is een emotionele achtbaan van haat tot pure liefde," zegt Sergio Herman. Maar in dit boek heeft hij zijn liefde voor de zwarte schelp op onnavolgbare wijze weten te vangen. Met "Hommage" brengt hij niet alleen een eerbetoon aan de mossel, maar ook aan zijn eigen culinaire erfgoed. Het boek telt 256 pagina's vol met liefde voor het vak en de ingrediënten.









