Groenten
Alledaagse aardappelen, elegante erwtjes, zondagse zuurkool en kilo's meer
Het boek Groenten van Mari Maris is als een kleurrijke ode aan onze dagelijkse en minder alledaagse groenten, en is daarom genomineerd voor het Gouden Kookboek 2022! Of je nu een culikennis hebt of een beginnende kok bent, dit boek biedt volop inspiratie en uitgebreide basiskennis.
Met maar liefst 512 pagina's biedt Groenten een overzichtelijke indeling met 63 groentesoorten, wildpluksels en verse kruiden. Elk hoofdstuk bevat een portret van zaad tot bord en een uitgebreid palet aan recepten, van klassiek tot exotisch en van Poolse tot Mediterrane gerechten. Naast ruim 800 recepten biedt Mari ook nog een flinke lijst met variaties, serveersuggesties, houdbaarheid en smakelijke restverwerkingsideeën.
Alle gerechten zijn zonder dier en voor wie geheel plantaardig wil eten zijn de vegan gerechten apart aangegeven. Ook zijn er glutenvrije variaties beschikbaar. Kortom, dit boek barst van de verrassende groenterecepten en is een must-have voor iedereen die groenten eet.
‘Mari! Ik wil héél graag koken als jij, eruit zien als jij en jouw gevoel voor stijl, smaak en kleur hebben. Gelukkig is er nu dit geweldige boek! Nu ben ik weer een stapje dichterbij!’ – Lies Visschedijk
‘Mari geraakt nooit uitgepraat over groenten, gelukkig maar voor ons. Dit is een boek dat je moet hebben.’ – Regula Ysewijn
‘Groentekoningin Mari Maris weet raad met alle soorten groen.’ – Hiske Versprille









