🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

De kunst van de Italiaanse keuken

Massimo Bottura: de magiër van de moderne Italiaanse keuken. Osteria Francescana is het bekendste restaurant van Italië en de thuishaven van chef-kok Massimo Bottura, die moderne kunst gebruikt als inspiratiebron voor zijn creatieve culinaire uitvindingen die spelen met de traditionele Italiaanse keuken. Met deze benadering heeft hij drie Michelin-sterren verdiend en staat Osteria Francescana op de derde plaats in de lijst van 50 beste restaurants ter wereld. In dit boek neemt Bottura ons mee op een ontdekkingsreis door zijn 25-jarige carrière als sterrenchef in zijn restaurant in Modena. Verdeeld over vier hoofdstukken beschrijft hij de inspirerende gerechten, ingrediënten en technieken die hem hebben gemaakt tot wat hij is. Bottura's filosofie, inspiratiebronnen en technieken worden prachtig verwoord en uitgebeeld, met schitterende fotografie van Stefano Graziani en Carlo Benvenuto. Bottura's werk is zo verrassend en vernieuwend dat de Engelsen lachend zeggen: "Never Trust a Skinny Italian Chef". Wij noemen hem gewoon de meester die van koken kunst maakt en die ons inspireert met zijn passie voor de Italiaanse keuken.