De bijbel van de Indonesische keuken
Van sate kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang
De titel zegt het al: De bijbel van de Indonesische keuken is hét naslagwerk voor liefhebbers van de authentieke Indonesische keuken. Maureen Tan neemt je in maar liefst 496 pagina's mee op een culinaire reis langs alle uithoeken van de Indonesische archipel. Van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang, alle iconische gerechten komen aan bod.
Maar dit boek gaat verder dan alleen de bekende gerechten. Maureen neemt je ook mee naar de bijzondere en verrassende eilandkeukens van Sumatra, Kalimantan, West-Java, Midden-Java, Oost-Java, Bali, de Kleine Soenda-eilanden, Sulawesi en Papoea. Ontdek de geheimen van de kruidenpasta's, de verfijnde smaken van de groentegerechten en de rijke tradities achter de gerechten.
De bijbel van de Indonesische keuken is niet alleen een kookboek, maar ook een culturele ontdekkingstocht. De prachtige foto's en verhalen nemen je mee naar de keukens van de locals en laten je de diversiteit van de Indonesische keuken zien. En natuurlijk ontbreken ook de handige tips en trucs niet, zodat jij de gerechten net zo lekker op tafel kunt zetten als Maureen zelf.
Kortom, De bijbel van de Indonesische keuken is een must-have voor elke foodie die zich wil verdiepen in de smaken en tradities van Indonesië. Maureen Tan heeft met dit boek een waar meesterwerk afgeleverd, waar je keer op keer naar terug zult grijpen.









