Cocina Nikkei
De Peruaanse-Japanse fusionkeuken - Recepten en verhalen
Katinka Lansink Dodero neemt je mee op een culinaire reis naar de kleurrijke en verrassende Peruaans-Japanse fusionkeuken in haar kookboek Cocina Nikkei. Hier ontdek je de meest heerlijke gerechten vol vis, salsa's en unieke smaken die alleen in Nikkei-restaurants te vinden zijn. Maar waar komt deze keuken vandaan? Het zijn de Japanse immigranten die hun gerechten en kooktechnieken naar Peru brachten en deze combineerden met de lokale ingrediënten, waardoor de cocina Nikkei is ontstaan. In dit boek deelt Katinka haar favoriete recepten, van ceviches tot maki acevichado en van tapioca met coquille tot pulpo al olivo. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn de gerechten ook nog eens eenvoudig te bereiden met ingrediënten die in Nederland makkelijk verkrijgbaar zijn. Het boek is gevuld met sfeervolle verhalen en reiservaringen die je het gevoel geven dat je zelf in Peru bent. Naast Cocina Nikkei is ook haar andere kookboek Mi casa Peru beschikbaar, waarin je kennismaakt met de Peruaanse keuken en cultuur. Met 224 pagina's aan heerlijke fusionrecepten en boeiende verhalen is Cocina Nikkei een must-have voor elke foodie!









