🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Chin. Ind. Rest. kookboek

De levens en keukens voor en achter het doorgeefluik

Het Chin. Ind. Rest. kookboek is een uniek naslagwerk waarin alle klassieke recepten van het Chinees-Indische restaurant verzameld zijn. Van babi pangang tot koe loe kai en zelfs de recepten van achter het doorgeefluik worden gedeeld.

Maar dit boek is meer dan alleen een verzameling van recepten. Aan de hand van de familiegeschiedenis van restaurant Fook Sing in Amsterdam en verhalen van andere restaurants door het land, vertellen de auteurs Ka Fai Lee, Sun Li, Yan Ting Yuen en Danny Lee de geschiedenis van het Chinees-Indische restaurant in Nederland. Het Chin. Ind. Rest. kookboek is een eerbetoon aan deze restaurants en hun culinaire tradities en werd in 2021 toegevoegd aan de Inventaris Immaterieel Erfgoed.

‘Dit boek licht een tipje van de sluier op met hoeveel liefde, ambacht, aandacht en zorg er in de keukens van Chin. Ind. Rest. gekookt werd. Ik hoop dat alle Chinese Nederlanders trots zijn op de mooie gerechten en de verhalen die zij meedragen.’, aldus Hui-Hui Pan.

‘Een ontroerend en voor Nederland erg belangrijk kookboek dat in de standaard collectie van elke eetliefhebber hoort.’, voegt Jonneke de Zeeuw (Mooncake) toe. En Sylvia Witteman is ook enthousiast: ‘Fijn boek! Eindelijk weet ik nu het geheim achter de echte, Hollands-Chinese tomatensoep.’

Met 304 pagina's is het Chin. Ind. Rest. kookboek een must-have voor iedereen die van Chinees-Indisch eten houdt en wil weten hoe deze culinaire traditie tot stand is gekomen in Nederland en Vlaanderen.