Bistrotier
De beroemde Franse bistrokeuken nu bij je thuis
Stéphane Reynaud heeft met zijn boek Bistrotier een ode gebracht aan het culinaire instituut van Frankrijk: de bistro. Met maar liefst 480 pagina's neemt hij ons mee op een smakelijke reis door de Franse bistrokeuken. Het boek staat vol met 250 overheerlijke recepten, variërend van steak tartare tot rillettes met brood en uiensoep. Maar dat is nog niet alles! In Bistrotier vind je ook informatie over oesterteeltgebieden, aperitieven, bier en koffie. En natuurlijk mogen we de wijnen niet vergeten, want maar liefst 100 verschillende wijnen worden besproken en gekoppeld aan de juiste gerechten.
Dit prachtig vormgegeven boek, vol foto's en tekeningen, zal elke kookboekengek doen watertanden. Volgens Karin Luiten is het een 'prachtig boek voor de echte Francofiel'. Bouillon Magazine noemt Stéphane Reynaud een 'kookboekengrootheid' en Marcus Huibers in de Volkskrant vergelijkt het boek zelfs met een droomvakantie. Foodies beschrijft de bistro als een plek van alledag, waar wordt geleefd, een soort huiskamer van ons allemaal. Jacques Hermus van het Noord-Hollands Dagblad noemt Reynaud een man vol verhalen, gerechten en grappen. Jonah Freud van het Parool benadrukt dat het boek niet alleen recepten bevat, maar ook wijnadviezen.
Voor de prijs van een daluren enkeltje TGV haal je met Bistrotier de voortreffelijke bistrokeuken gewoon bij je thuis. Het is een prachtige liefdesverklaring aan de bistro en de klassieke Franse bistrogerechten. Kortom, een boek waar elke culinaire liefhebber van zal smullen!









