Beiroet
Verhalen en recepten uit een mediterrane stad
Stel je voor: een stad vol mediterrane magie, gelegen aan de oever van de zee en bruist altijd van het leven. Dat is Beiroet, de stad waar Merijn Tol verliefd op is geworden. Maar in augustus 2020 stopte deze stad in slechts enkele seconden met leven door een enorme explosie in de haven. Dit was de drijfveer voor Merijn om Beiroet opnieuw te introduceren, met extra hoofdstukken en nieuwe recepten, zodat we kunnen zien wat er allemaal is gebeurd: de ramp, de financiële crisis, COVID, maar ook de troost van eten en de inspirerende veerkracht van de Libanezen.
In het kookboek 'Beiroet - verhalen en recepten uit een mediterrane stad' neemt Merijn je mee op een culinaire reis door deze stad, beschreven vanuit de ogen van haar vrienden. Je ontdekt de rijke food scene van Beiroet met verhalen, foto's en, natuurlijk, recepten. Van de tien regels van Kamal om de beste tabouleh te maken tot een kibbeh van pompoen met ui en de lekkerste man’ouche met za’atar en rozenblaadjes.
Dit boek is echter meer dan alleen een kookboek. Het bevat ook talloze adressen, foto's en tips om deze stad te bezoeken en haar bewoners te ontmoeten. Het is een uitnodiging om kennis te maken met de verslavende geuren, de krachtige bewoners en het meeslepende, vaak geïmproviseerde leven in Beiroet. Met 304 pagina's vol met verhalen en recepten is dit boek de perfecte manier om jezelf onder te dompelen in de culinaire cultuur van Beiroet en haar bewoners. En wie weet, misschien inspireert het je wel om deze stad zelf te bezoeken en te ontdekken.









