🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Bayrut

De ziel van de Libanese keuken

Ontdek de betoverende geheimen van de Libanese keuken in het boek "Bayrut" van niemand minder dan Hisham Assaad. Met 224 pagina's vol culinaire avonturen neemt hij je mee op een smakelijke reis door de diverse smaken van Libanon.

Gelegen aan de glinsterende wateren van de Middellandse Zee, weerspiegelt Libanon een ware culinaire smeltkroes, waar invloeden van de Perzen, Koerden en Armeniërs samenkomen. En wie beter dan de inwoner van Beiroet, Hisham Assaad, om je te begeleiden in deze gastronomische ontdekkingsreis.

Proef de authentieke smaak van Libanon met het heerlijke street food, zoals pasteitjes gevuld met verrukkelijke spinazie of pittige Armeense worstjes. Verwen jezelf en je gasten met een uitgebreide maaltijd met gerechten zoals sayyadiye, een verrukkelijke pilav met vis, of een smaakvolle stoofpot van linzen en pasta, op smaak gebracht met granaatappelmelasse, koriander en een vleugje citroen.

Laat je verrassen door ingelegde raapjes en bieten, geniet van een rucolasalade met tijm, rode ui en sumac, of smul van koolrolletjes gevuld met rijst. Van een weelderige brunch tot heerlijke (zoete) gerechtjes voor bij de thee, en verleidelijke desserts zoals pudding met karwij of pannenkoekjes gevuld met ashta (een zalig gezoet roomkaasmengsel) - de Libanese keuken zal je hart veroveren.

Niet alleen leer je in "Bayrut" hoe je de meest verrukkelijke gerechten uit Libanon bereidt, maar je ontdekt ook de essentiële basisgerechten zoals labneh en het maken van je eigen za'atar - een kruidenmengsel vol smaak.

Met dit unieke kookboek in handen, zul je de kneepjes van de Libanese keuken leren en je familie en vrienden verwennen met overheerlijke en verfijnde gerechten. Bayrut is niet alleen een boek, het is een culinaire reis vol ziel en passie, die je telkens weer opnieuw wilt beleven.