Veganistische Melanzane
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Aubergines voorbereiden
0 minutenSnijd de aubergines in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter. Leg de plakjes op een bakplaat, bestrijk elke kant met wat olijfolie en een beetje peper en zout. Grill ze in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 15-20 minuten, tot ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege om. Je kunt ook een grillpan gebruiken. Grill de aubergine tot je mooie strepen op de aubergine ziet.
- 2
Tomatensaus bereiden
0 minutenVerhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit ze tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en cashewnoten toe. Laat de saus sudderen op laag vuur gedurende 10 minuten. Haal van het vuur en pureer de saus met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
- 3
Aubergineschotel samenstellen
0 minutenNeem een ovenschaal en begin met een laagje tomatensaus. Leg dan een laag gegrilde aubergines erop en daarop weer een derde van de basilicumblaadjes. Herhaal deze stappen tot alle aubergines, saus en basilicum op zijn. Eindig met een laag tomatensaus bovenop.
- 4
Amandelsnippers toevoegen
0 minutenStrooi de amandelsnippers gelijkmatig over de bovenkant van de aubergineschotel.
- 5
Bakken en serveren
0 minutenBak de melanzane in de oven op 180°C gedurende 20-25 minuten, tot de bovenkant knapperig is en de saus borrelt. Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer warm.
Reviews
Super lekker! De gepureerde cashewnoten lijken in de tomatensaus net kaas. Goed gevonden!

