🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Tonijnsteak met sesamkorst en bijpassende salade

Door De Kookclub
20 minuten
Een verrukkelijke tonijnsteak met een knapperige sesamkorst, geserveerd op een bedje van verse salade met een pittige dressing. Een elegant gerecht dat snel te bereiden is en perfect is voor een zomerse lunch, een indrukwekkend voorgerecht of een heerlijke toevoeging aan een barbecue. Met dit recept leer je hoe je thuis een perfecte tonijnsteak kunt bereiden!
Hobbykok 20 minuten

Ingrediënten

2 pers.

Bereiding

  • 1

    Tonijn voorbereiden

    5 minuten

    Bedek de sushi-grade tonijnsteaks met sesamzaadjes en bak ze kort aan elke kant. Laat afkoelen en snijd in plakjes.

  • 2

    Dressing maken

    3 minuten

    Meng gehakte koriander, gehakte jalapeño, limoensap, yuzusap, sojasaus, geraspte gember, geraspte knoflook en extra vierge olijfolie in een kom.

  • 3

    Salade bereiden

    5 minuten

    Hak de rucola grof en meng met de dressing. Plaats in een serveerring. Voeg de fijngesneden avocado toe bovenop de rucola.

  • 4

    Oesterzwammen bereiden

    4 minuten

    Bak de oesterzwammen in een pan, breng op smaak met zout en peper en hak ze grof. Voeg toe bovenop de avocado.

  • 5

    Serveren

    3 minuten

    Plaats de plakjes tonijn bovenop de salade, garneer met microgroenten en bestrooi met wasabipoeder.

  • TIP

    Gebruik verse ingrediënten voor de tonijnsteak. Druk de sesamzaadjes goed aan voor een stevige korst. Meng de dressing goed voor een gebalanceerde smaak. Bouw de salade mooi op in een serveerring voor een professionele uitstraling. Bak de tonijn kort aan elke kant voor een sappige binnenkant. Wees royaal met de garnituur zoals kiemgroenten en wasabipoeder voor extra smaak en textuur.

Reviews

Gerelateerde recepten