Tonijnsteak met sesamkorst en bijpassende salade
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Tonijn voorbereiden
5 minutenBedek de sushi-grade tonijnsteaks met sesamzaadjes en bak ze kort aan elke kant. Laat afkoelen en snijd in plakjes.
- 2
Dressing maken
3 minutenMeng gehakte koriander, gehakte jalapeño, limoensap, yuzusap, sojasaus, geraspte gember, geraspte knoflook en extra vierge olijfolie in een kom.
- 3
Salade bereiden
5 minutenHak de rucola grof en meng met de dressing. Plaats in een serveerring. Voeg de fijngesneden avocado toe bovenop de rucola.
- 4
Oesterzwammen bereiden
4 minutenBak de oesterzwammen in een pan, breng op smaak met zout en peper en hak ze grof. Voeg toe bovenop de avocado.
- 5
Serveren
3 minutenPlaats de plakjes tonijn bovenop de salade, garneer met microgroenten en bestrooi met wasabipoeder.
- TIP
Gebruik verse ingrediënten voor de tonijnsteak. Druk de sesamzaadjes goed aan voor een stevige korst. Meng de dressing goed voor een gebalanceerde smaak. Bouw de salade mooi op in een serveerring voor een professionele uitstraling. Bak de tonijn kort aan elke kant voor een sappige binnenkant. Wees royaal met de garnituur zoals kiemgroenten en wasabipoeder voor extra smaak en textuur.

