🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Tagliatelle met zalm en roomsaus

Door De Kookclub
20 minuten
Een heerlijk romig pasta recept met verse zalm, broccoli en een smaakvolle roomsaus. Deze tagliatelle is perfect voor een snelle en voedzame maaltijd. De combinatie van romige saus, zachte zalm en knapperige broccoli zorgt voor een smaakexplosie die je zeker zult waarderen. Ideaal voor drukke doordeweekse avonden of een gezellig diner met vrienden en familie.
Hobbykok 20 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Broccoli koken

    4 minuten

    Kook de broccoli roosjes 4 minuten in ruim water met zout en giet ze af.

  • 2

    Pasta koken

    8 minuten

    Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar 100 ml kookwater van de pasta.

  • 3

    Pasta warm houden

    1 minuten

    Giet het meeste water uit de pan, maar laat een beetje over zodat de tagliatelle warm blijft.

  • 4

    Kappertjes bakken

    1 minuten

    Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak 2½ eetlepel kappertjes 1 minuut.

  • 5

    Saus maken

    2 minuten

    Roer de roomkaas en het achtergehouden kookvocht van de pasta door de kappertjes en breng aan de kook.

  • 6

    Saus verwarmen

    Zet het vuur laag zodat de saus niet meer kookt.

  • 7

    Zalm en broccoli toevoegen

    5 minuten

    Voeg de zalm en broccoli toe aan de saus en laat 5 minuten koken tot de zalm gaar is en de broccoli warm.

  • 8

    Pasta serveren

    1 minuten

    Verdeel de tagliatelle over 4 borden en schep de saus erover.

  • 9

    Garneren

    1 minuten

    Garneer met de resterende kappertjes en verse dille.

  • TIP

    Gebruik verse zalm van goede kwaliteit voor de beste smaak en textuur. Voeg een scheutje citroensap toe aan de saus voor een frisse toets. Houd een beetje van het kookwater van de pasta apart, zodat je de saus kunt verdunnen als die te dik wordt. Experimenteer met extra kruiden zoals basilicum of peterselie voor variatie. Als je de saus extra romig wilt, kun je een scheutje slagroom toevoegen. Let er op dat je de zalm niet te lang kookt om te voorkomen dat deze droog wordt.

Reviews

Gerelateerde recepten