Romige Pasta met Spinazie en Spekjes
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Pasta koken
10 minutenKook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar 4 eetlepels kookvocht voor later.
- 2
Spekjes bakken
5 minutenVerhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de spekreepjes knapperig. Haal de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- 3
Knoflook en spinazie toevoegen
5 minutenVoeg de resterende olijfolie toe aan de pan en fruit de fijngehakte knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe, laat het slinken en breng op smaak met zout en peper.
- 4
Saus maken
3 minutenMeng de crème fraîche, het kookvocht van de pasta en de uitgebakken spekjes door de spinazie en roer goed door. Voeg extra zwarte peper toe naar smaak.
- 5
Pasta mengen
1 minutenVoeg de gekookte pasta en de helft van de geraspte grana padano toe aan de saus en roer alles goed door. Laat het geheel nog 1 minuut op laag vuur staan.
- 6
Serveren
1 minutenServeer de pasta warm en garneer met de resterende grana padano.
- TIP
Voor deze romige pasta met spinazie en spekjes is het belangrijk om de pasta beetgaar te koken, zodat deze in de saus net nog wat zachter kan worden en de smaken goed opneemt. Laat de spinazie slinken voordat je de andere ingrediënten toevoegt, omdat het dan niet te veel vocht aan de saus toevoegt en het gerecht romig blijft. Bewaar een paar eetlepels van het pastawater, dat zetmeelrijk is en daardoor de saus mooi bindt en extra romig maakt zonder dat het de smaak van de crème fraîche overheerst. Proef tot slot de saus goed af met zout en peper, vooral omdat de spekjes wat zoutigheid toevoegen, en roer er net voor het serveren nog een extra snuf zwarte peper door voor een beetje pit.

