🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Romige Pasta met Spinazie en Spekjes

Door De Kookclub
30 minuten
4.5(4)
Geniet van een heerlijke romige pasta met spinazie, knapperige spekjes en een zachte crème fraîche saus. Perfect als snelle, smaakvolle maaltijd voor het hele gezin.
30 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Pasta koken

    10 minuten

    Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar 4 eetlepels kookvocht voor later.

  • 2

    Spekjes bakken

    5 minuten

    Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de spekreepjes knapperig. Haal de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  • 3

    Knoflook en spinazie toevoegen

    5 minuten

    Voeg de resterende olijfolie toe aan de pan en fruit de fijngehakte knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe, laat het slinken en breng op smaak met zout en peper.

  • 4

    Saus maken

    3 minuten

    Meng de crème fraîche, het kookvocht van de pasta en de uitgebakken spekjes door de spinazie en roer goed door. Voeg extra zwarte peper toe naar smaak.

  • 5

    Pasta mengen

    1 minuten

    Voeg de gekookte pasta en de helft van de geraspte grana padano toe aan de saus en roer alles goed door. Laat het geheel nog 1 minuut op laag vuur staan.

  • 6

    Serveren

    1 minuten

    Serveer de pasta warm en garneer met de resterende grana padano.

  • TIP

    Voor deze romige pasta met spinazie en spekjes is het belangrijk om de pasta beetgaar te koken, zodat deze in de saus net nog wat zachter kan worden en de smaken goed opneemt. Laat de spinazie slinken voordat je de andere ingrediënten toevoegt, omdat het dan niet te veel vocht aan de saus toevoegt en het gerecht romig blijft. Bewaar een paar eetlepels van het pastawater, dat zetmeelrijk is en daardoor de saus mooi bindt en extra romig maakt zonder dat het de smaak van de crème fraîche overheerst. Proef tot slot de saus goed af met zout en peper, vooral omdat de spekjes wat zoutigheid toevoegen, en roer er net voor het serveren nog een extra snuf zwarte peper door voor een beetje pit.

Reviews

Gerelateerde recepten